Van welke materialen zijn onze regenjassen gemaakt?

Wat ons merk zo uniek maakt op het gebied van regenjassen is onder andere de speciale materialen die wij gebruiken. Zo denk je bij een regenjas natuurlijk meteen aan plastic materiaal, maar een plastic jas is verre van praktisch en stijlvol.

Bij Rain Couture kiezen we stoffen uit die we graag verwerkt zien worden tot een mooie stijlvolle jas, dit kan wol, katoen, denim, polyester enzovoorts. Daarna wordt er machinaal een waterproof coating onder de stof geperst. Dit gebeurd onder een hoge temperatuur en hogedruk. Deze behandeling geeft ons de mogelijkheid om alle (fashion) stoffen te gebruiken voor onze jassen. Daarnaast krijgt de stof nog een DWR treatment (DWR staat voor “Durable Water Resistant Treatment”) aan de buitenkant.

Rain Couture staat voor multifunctionaliteit en esthetiek. Een waterdichte en stijlvolle regenjas die je aan je dagelijkse garderobe kan toevoegen en tegelijkertijd beschermt tegen alle soorten weeromstandigheden.

Elke jas is waterdicht, winddicht, heeft een ademende coating en met de aangebracht ventilatieplekken ervaar je een ultiem comfort.

De jassen voelen en ogen niet als een doorsnee regenjas en geven je dus de mogelijkheid om ze elke dag te dragen, wetende dat als er een regenbui valt, je volledig beschermd bent.

Verder zijn er in onze jassen verschillende handige accessoires toegevoegd. Zo kan bij de meeste modellen de capuchon afgeritst worden zodat je een iets formelere uitstraling creëert. De capuchon kan ook op drie punten versteld worden waardoor je hem helemaal passend kan maken en de capuchon het zicht niet verspert.

Bij de meeste jassen hebben we een riem of koord bij de middel verwerkt, zodat je de taille kan accentueren.

De ‘reversible’ bodywarmer maakt een Rain Couture jas draagbaar in alle vier de seizoenen. De bodywarmer past in ieder model en kan met knoopjes vastgemaakt worden. Het geeft extra warmte aan de jas en zo kun je dus ook de dunnere jassen door blijven dragen in de winter.

Ook zijn er nog andere leuke details toegevoegd zoals het telefoonzakje aan de binnenkant van de jas met daarbij een opening voor je headphone. Ook is er in elke rechterzak een koord waaraan je makkelijk je sleutels kan bevestigen.

Tevens hebben we gebruik gemaakt van een rits die beide kanten open kan, wat je de mogelijkheid geeft tijdens het fietsen of auto de rits van onder naar boven te openen en zo meer ruimte te creëren voor het fietsen.

Nederland is natuurlijk een regen- en fietsland bij uitstek, en daar wilden we graag een mooi product voor ontwerpen die beiden een stuk aangenamer maakt.

De naam Rain Couture zegt het natuurlijk al, het is een jas met een strakke pasvorm en van goede kwaliteit. Je ziet bij de eerste oogopslag niet dat het een regenjas is en dat was ook precies ons uitgangspunt.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter