Verzending & Retour

Retour Beleid

In de webshop:

Retouren binnen 14 dagen aanmelden, binnen 21 dagen moeten wij uw retour ontvangen hebben. U krijgt dan binnen 10 dagen uw geld terug gestort via Multisafepay.

In onze winkel:

De artikelen kunnen binnen 14 dagen worden geretourneerd met de (digitale) bon. 

Voor sale items alleen ruilen met voucher.

 

Verzending

Gratis verzending boven 50€ binnen Nederland. Momenteel stuurt Rain Couture elke bestelling binnen Nederland gratis. Binnen Nederland wordt uw bestelling verzonden met de standaard service van PostNL. Buiten Nederland, wordt de bestelling verzonden met de standaardservice van UPS, DHL, PostNL of DPD.

 

Waar naartoe verzenden we?

We kunnen producten naar bijna elke locatie verzenden. Als uw land niet beschikbaar is bij het plaatsen van uw bestelling, neem dan contact met ons op via e-mail, [email protected]

 

Wanneer leveren we?

Rain Couture streeft ernaar om alle bestellingen binnen 2-3 werkdagen te verwerken en verzenden. Bestellingen die maandag tot en met vrijdag vóór 12.00 uur worden geplaatst, worden die dag verwerkt, met uitzondering van feestdagen. Bestellingen geplaatst op vrijdag na 15.00 uur beginnen de volgende maandag te worden verwerkt. Je bestelling wordt geleverd tussen 9.00 uur en 18.00 uur. PostNL levert van maandag tot zaterdag. UPS levert van maandag tot vrijdag. Onze koeriers leveren niet op zondagen en/of feestdagen. De bezorgtijd is exclusief zaterdag, zondag en/of feestdagen. U kunt uw pakket traceren door gebruik te maken van de track en trace code, die u per e-mail ontvangt na verzending van uw pakket.

 

Verzekering

Wij verzekeren alle pakketten in transit van Rain Couture naar het bezorgadres tegen diefstal en accidentele schade. Zodra het pakket is ondertekend, is het niet langer verzekerd. 

 

Belastingen en rechten

Internationale zendingen kunnen onderworpen zijn aan invoerbelastingen, rechten en douanekosten, die worden geheven zodra uw pakket het land van bestemming bereikt, en vallen onder de verantwoordelijkheid van de ontvanger.

 

Retour Procedure

Wanneer een product binnen Nederland wordt gekocht, zijn de bezorgkosten gratis. De kosten voor het terugzenden van de artikelen worden gedragen door de klant.

Om de uitwisseling of retournering van uw artikelen te vergemakkelijken, dient u het pakket binnen 14 dagen na ontvangst van uw eerste bestelling via uw account op rain-couture.nl te melden.

Voeg de kopie van de factuur bij die u in het pakket kunt vinden. Volg daarna de instructies op het retourformulier. We moeten de retour binnen 21 dagen ontvangen vanaf de dag dat u de artikelen kocht. Voor het retourneren van defecte items volgt u hetzelfde proces.

Retouren gaat makkelijk via ons retour portal van Returnista!

Je kunt nu gemakkelijk een retourlabel downloaden via Returnista.
Je kunt kiezen tussen verzenden met DHL of UPS. 
Je kunt kiezen om je bestelling zelf weg te brengen naar een DHL of UPS punt of thuis op te laten halen.

Heb je geen printer om jouw retourlabel uit te printen? UPS heeft een optie om het retourlabel vanaf je telefoon te laten scannen bij het servicepunt :)

Stappen:

  • Kies ophalen of wegbrengen
  • Geef aan hoeveel pakketjes je wenst te retourneren.
  • Geef je email adres op en het ordernummer. 
  • Plak het retourlabel op de verpakking en geef deze af bij het gekozen servicepunt.

 

Retouradres

Rain Couture, Utrechtsestraat 106, 1017 VS Amsterdam

Houd er rekening mee dat wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor geretourneerde goederen. Verpak en verzegel uw retour veilig, in de originele verpakking en voeg de originele pakbon toe. 

 

Ruilingen

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het ruilen van producten.

U kunt elk product ruilen voor een andere maat, kleur of model. Als u wilt ruilen, volgt u hetzelfde proces als hierboven en selecteert u onder "retourredenen" en selecteert u "Exchange voor ander model / stijl" of "Exchange-size". Vertel ons op de pakbon welk model / maat u nodig zou hebben.

Als het bedrag de oorspronkelijke bestelling overschrijdt, ontvangt u een extra factuur. Als het bedrag lager is dan de oorspronkelijke bestelling, wordt u terugbetaald.

 

Defecte goederen

Om het uitwisselen of retourneren van defecte items te vergemakkelijken, volgt u hetzelfde proces als normale retourneringen. Defecte artikelen worden alleen geaccepteerd als de geleverde goederen beschadigd zijn of als er een volgende fabricagefout is binnen een periode van 3 maanden na levering. Alle items die als defect zijn geretourneerd, worden geïnspecteerd en items die geacht worden onderhevig te zijn aan normale slijtage worden niet als gebrekkig geaccepteerd. Ruilen is mogelijk als het artikel beschikbaar is. Indien mogelijk kunnen artikelen op verzoek worden gerepareerd, maar alleen als deze items als defect en herstelbaar worden beschouwd. Reparaties komen niet met garanties.

 

Restitutie

Restitutie vindt plaats binnen 10 dagen nadat uw retour is ontvangen of 30 dagen als u via een creditcard heeft betaald (houd er rekening mee dat onze winkelvoorwaarden afwijken van de voorwaarden van onze webshop). Alle onbeschadigde, correct geretourneerde producten worden bijgeschreven op de oorspronkelijke creditcard van de koper. Zoals eerder vermeld, kunnen internationale douanerechten en verkoopbelastingen niet worden terugbetaald voor zendingen buiten de Europese Unie.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantenservice op [email protected]

Zodra onze retourenafdeling uw pakket heeft ontvangen, wordt uw teruggave binnen tien werkdagen verwerkt via de oorspronkelijke betaalmethode. U wordt per e-mail op de hoogte gebracht van het adres dat op uw account staat, wanneer de transactie heeft plaatsgevonden. Houd er rekening mee dat uw bankinstelling mogelijk extra dagen nodig heeft om de transactie te verwerken zodra zij de informatie van ons hebben ontvangen.